TERMENI SI CONDIȚII

  1. Prevederi generale

1.1 Magazinul online disponibil la adresa de internet www.cesiro.ro („cesiro.ro”) este deținut și administrat de societatea MARIUS CODE WNK SRL, persoană juridică de drept românesc, cu sediul în Alba Iulia, str. Olteniei, nr. 17, jud. Alba, România, e-mail: office@cesiro.ro, înmatriculată în Registrul Comerțului Alba sub nr. J01/690/2017, Cod Unic de Înregistrare 37707133.

1.2 Utilizarea cesiro.ro necesită îndeplinirea de către sistemele informatice utilizate de către Client a anumitor cerințe de ordin tehnic.

1.3 Termenii și Condițiile Cesiro.ro se adresează Utilizatorilor, Clienților consumatori și Clienților neconsumatori care utilizează Cesiro.ro sau încheie Contracte la Distanță.

1.4 Informațiile prezentate în cadrul Cesiro.ro cu privire la Produse constituie doar invitația la încheierea Contractului de Vânzare în sensul art. 2 pct. 7 din Ordonanța de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

1.5 Acceptarea Termenilor și Condițiilor Cesiro.ro este voluntară, dar necesară pentru crearea Contului și/sau în scopul plasării comenzii de către Client sau Utilizator, reprezentând o formalitate premergătoare încheierii Contractului la Distanță.

1.6 Navigarea în cadrul Cesiro.ro, urmată de Comandă, echivalează cu citirea, înțelegerea și acceptarea expresă de către orice Client sau Utilizator a Termenilor și Condițiilor Cesiro.ro.

1.7 MARIUS CODE WNK își rezervă dreptul de a schimba și actualiza, în orice moment, conținutul platformei cesiro.ro, precum şi Termenii şi Condițiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabilă. În caz de divergență sau neînțelegeri între Societate şi Client/Utilizator, se vor aplica Termenii şi Condițiile valabile la momentul plasării Comenzii de către Client/Utilizator.

1.8 Termenii şi Condițiile cesiro.ro au în vedere, achiziționarea Produselor prin intermediul platformei www.cesiro.ro.

1.9 Produsele sunt livrate de Societate în cantități obișnuite pentru consumul casnic. MARIUS CODE WNK își rezervă dreptul de a fixa cantitatea maximă de Produse pe care o poate furniza Clientului şi/sau Utilizatorului.

1.10 Toate informațiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile in magazinul online cesiro.ro (i.e. imagini statice/dinamice/prezentări multimedia, etc) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate în cadrul cesiro.ro exclusiv cu titlu de prezentare.

1.11 În cazul în care plata Prețului Produselor este efectuată online, Societatea nu este/nu poate fi făcută responsabilă pentru nici un alt cost suplimentar ocazionat Clientului/Utilizatorului, incluzând, dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului bancar al Clientului/Utilizatorului, în cazul în care moneda de emitere a acestuia nu este în RON.

1.12 Vânzătorul poate cesiona şi/sau subcontracta unei terțe părți servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Clientului/Utilizatorului, nefiind necesar acordul acestuia. În toate cazurile, MARIUS CODE WNK va fi răspunzătoare față de Client/Utilizator pentru toate obligațiile contractuale asumate în cadrul Contractului la Distanță.

1.13 Clientul/Utilizatorul poate interacționa cu Vânzătorul în mod telefonic sau prin intermediul adresei de poștă electronică office@cesiro.ro.

1.14 În cazul în care platforma www.cesiro.ro este afectată de un volum al traficului neobișnuit de mare, Societatea își rezervă dreptul de a solicita Clienților/Utilizatorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip captcha, în vederea protejării informației din cadrul cesiro.ro.

1.15 Crearea de Conturi multiple, folosind adrese generate automat şi care expiră după o perioadă predefinită, pentru a putea beneficia de promoții sau oferte, sau orice comportament fraudulos în măsura să afecteze bunul mers al Campaniilor Promoționale (i.e. plasarea unor Comenzi într-un cuantum substanțial, în scopul acumulării unor puncte de loialitate, dar care sunt anulate ulterior) este interzisă şi va fi considerată o tentativă de fraudă. MARIUS CODE WNK își rezervă dreptul de a suspenda Conturile astfel create și de a retrage beneficiile aferente Campaniilor Promoționale sau ofertelor în curs, de a anula Contul fără preaviz, înștiințare, alte formalități sau despăgubiri.

1.16 Orice tentativă de fraudă sau orice frauda (cum ar fi, dar fără a se limita la accesarea datelor Clienților și/sau Utilizatorilor cesiro.ro, alterarea conținutului platformei www.cesiro.ro, încercarea de afectare a performanțelor serverelor care deservesc platforma www.cesiro.ro, deturnarea conținutului livrărilor Produselor către terți, etc) vor fi pedepsite conform prevederilor legale in vigoare.

1.17 Modalitatea de prezentare a ofertelor pe Site consta in afisarea Produselor conform pretului oferit și reducerile aplicate, in funcție de catitatea comandata.

1.18 Criteriile folosite pentru prezentarea Produselor

  • La accesarea unei categorii sau subcategorii de Produse, acestea se afiseaza in ordine descrescatoare in functie de criteriul celui mai bine vandut Produs (”Bestseller”). Aici mentionam ca utilizatorul are la dispozitie posibilitatea de selectare a criteriilor in care ii vor fi prezentate Produsele pe Site, respectiv: Popularitate, Evaluare, Pret: mic la mare, Preț: mare la mic, Nume A la Z, Nume Z la A.
  • Afisarea rezultatelor cautarii unui Produs se afiseaza dupa relevanta textului introdus, printre criteriile avute in vedere pentru a se stabili nivelul de relevanta fiind cele determinate de frecventa utilizarii respectivului cuvant pe Site, corelarea cuvintelor introduse in cautarea Produsului si cele utilizare pentru denumirea si descrierea Produsului pe Site, numarul de cautari in care a fost folosit respectivul cuvant. Mentionam ca aceste criterii sunt supuse unei evaluari permanente din partea echipei cesiro.ro, prin urmare exista riscul ca aceste criterii sa poata fi inlocuite in cadrul unor campanii promotionale sau cu ocazia unor alte evenimente comerciale similare.
    • Modalitatea de prezentare a Recenziilor si a Ratingurilor
  • Recenziile reprezinta o evaluare scrisa de catre detinatorul unui Produs achizitonat de pe Site, MARIUS CODE WNK garantand in acest fel ca Recenzia respectiva este transmisa de catre un client care a achizitionat Produsul respectiv. Recenzia plasata va cuprinde descrierea propriei sale experiente, prin prisma capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Produsul respecta sau nu specificatiile mentionate in pagina de descriere a Produsului, informatiile inscrise putand fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al Produsului respectiv. In momentul inregistrarii unei Recenzii pe Site, Utilizatorul poate acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
  • În cazul fiecarei Recenzii, Utilizatorul se angajează sa respecte urmatoarele reguli:
  • să facă referiri doar la caracteristici și/sau modul de utilizare al Produsului sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;
  • să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator sau Vizitator al Site-ului;
  • să se asigure ca informațiile introduse sunt realiste, corecte, neînselătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marcă comercială, de licență sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
  • să folosească această facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
  • să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nici o măsura, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și/sau prenume etc.) sau orice altă informație care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
  • sa nu înscrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeași activitate comerciala ca și Vânzătorul;
  • să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către MARIUS CODE WNK sau să înscrie Recenzii care să conțina materiale de natură publicitară;
  • să nu utilizeze Recenziile ca mijloc de comunicare cu echipa cesiro.ro, in acest sens se vor folosi datele de contact inscrise pe Site.
  • Când o Recenzie este semnalată de către un Utilizator sau Cumpărător ca având un conținut inadecvat, acest conținut este examinat cu atenție de către MARIUS CODE WNK pentru a determina dacă încalca Termeni și Condiții Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea acestora de către MARIUS CODE WNK.
  1. DEFINIȚII

Definițiile de mai jos se vor aplica termenilor următori atunci când sunt utilizați în materialul de față, cu excepția cazului în care contextul impune un alt înțeles:

  1. Campanii Promoţionale

Condițiile particulare de vânzare ale Produselor expuse în cadrul cesiro.ro, reglementate prin regulamente aferente, cu respectarea Legislaţiei Incidente (i.e. reducerea Prețului sau a costurilor de livrare, în limita stocurilor disponibile, etc);

  1. Cerinţe Tehnice

Cerințe tehnice minime a căror îndeplinire este necesară pentru utilizarea cesiro.ro şi anume calculator, laptop sau alt dispozitiv multimedia cu acces la internet.

  1. Client

Orice persoană fizică care are vârsta de minim 18 ani sau persoana juridică care vizitează cesiro.ro și/sau efectuează o Comandă;

  1. Comandă

Un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Client, prin intermediul căruia Clientul își exprimă intenția de a încheia un Contract la Distanță, cu utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță, precizând totodată Produsele pe care se oferă să le achiziţioneze de la Vânzător şi furnizându-i acestuia datele necesare pentru încheierea și realizarea Contractului la Distanţă;

  1. Comunicări Comerciale

Serviciul electronic de tip „newsletter” care permite Clienților să recepţioneze informații periodice de la Vânzător, în special despre Campaniile Promoţionale şi Produsele oferite spre vânzare în cadrul cesiro.ro, la adresa de e-mail sau numărul de telefon pe care Clientul l-a furnizat în procesul de creare al Contului;

  1. Cont

Serviciul electronic pus la dispoziţia Clientului de către cesiro.ro, identificat prin adresă de email (Login) şi Parolă, introduse de Client, resurse colectate de sistemul informatic al Vânzătorului şi care permite Clientului să utilizeze funcţionalităţi/servicii suplimentare (i.e. vizualizare comenzi, facturi fiscale, etc);

  1. Contract la Distanţă

Contract de vânzare-cumpărare încheiat la distanţă, fără prezenţa fizică simultană a Vânzătorului şi a Clientului, materializat în comanda confirmată şi acceptată de către Vânzător, prin email şi prin intermediul căruia Vânzătorul este de acord să vândă și să livreze Produsele, iar Clientul este de acord să achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse, în acord cu principiile stabilite de Termenii și Condițiile cesiro.ro;

  1. Conţinut

Elemente de tip text, grafice sau multimedia, cum ar fi, dar fără a se limita la, informații despre Produse şi inclusiv imagini şi descrieri ale acestora, videoclipuri promoționale, dacă este cazul, descrieri și imagini ale persoanelor, scripturi, software, mărci înregistrare, care sunt postate și distribuite în cadrul cesiro.ro de către Vânzător, fiind proprietatea acestuia sau a furnizorilor săi;

  1. Coş de Cumpărături

Serviciul pe care Vânzătorul îl oferă fiecărui Client al cesiro.ro şi care permite plasarea Comenzii pentru unul sau mai multe Produse, introducerea codurilor de reducere care facilitează micşorarea Preţului în condiţiile anumitor Campanii Promoţionale, vizualizarea Preţului fiecărui Produs în parte şi al tuturor Produselor împreună, al eventualelor costuri legate de livrarea Produselor şi a datei estimative de livrare a acestora. Coşul de Cumpărături colectează ofertele depuse de Client sau Utilizator pentru încheierea Contractului la Distanţă. Prin intermediul unei Comenzi, Clientul poate adăuga în Coşul de Cumpărături mai multe Produse în vederea încheierii Contractului la Distanţă;

 

  1. Curier

Orice persoană de drept public sau privat care prestează servicii de curierat rapid;

  1. ro

Magazinul online care constă în platforma de comerţ electronic www.cesiro.ro şi care permite plasarea Comenzilor de către Client, precum și prestarea de servicii puse la dispoziţie de către Vânzător. Cesiro.ro. este deţinut, operat şi administrat de către Vânzător, fiind alcătuit dintr-un ansamblu de pagini de internet corelate între ele, care poate fi accesat atât prin intermediul unui browser web.

  1. Favorite

Secţiune a Contului care permite Clientului să îşi creeze Liste cu Produse pe care doreşte să le monitorizeze în vederea unei eventuale achiziţii;

  1. Legislaţia Incidentă

Legea 287/2009, republicată în 2016 – Codul Civil, Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000, republicată în MOf. Nr. 603 din 31 august, 2007 privind comercializarea produselor şi serviciilor pe piaţă, Legea nr. 193/2000., cu modificările și completările ulterioare, privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic, cu modificările și completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr. 1308/2002 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic, Legea nr. 449/2003, cu modificările și completările ulterioare, privind vânzarea produselor şi garanţiilor asociate acestora, Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Legea 190/2018, privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor);

  1. Liste

Secţiunea din Favorite în care Clientul poate adăuga Produse pe care doreşte să le urmărească în vederea unei potenţiale achiziţii şi pe care le poate şterge sau adăuga ulterior în Coşul de Cumpărături;

  1. Login

Adresa de e-mail a Clientului şi parola furnizate în cadrul cesiro.ro în timpul procesului de creare al Contului;

  1. Parolă

Un șir alfanumeric necesar autorizării accesului în Cont, care este stabilit de către Client în procesul de crearea al Contului.

 

 

  1. Preț

Suma de bani pe care o primește Vânzătorul în schimbul furnizării către Client a Produsului comandat, în conformitate cu termenii și condițiile Contractului la Distanță. Prețul este format din valoarea Produsului, la care se adaugă, după caz, cheltuielile de transport și/sau încasare aferente. Cheltuielile de transport şi/sau încasare aferente sunt detaliate pe www.cesiro.ro, înainte de plasarea Comenzii de către Client.

  1. Produs

Bunul mobil listat în cadrul cesiro.ro, menționat în Comandă și care face obiectul Contractului la Distanță, ce urmează a fi furnizat de către Vânzător Clientului, în schimbul achitării Prețului;

  1. Raiting

Modalitate de exprimare de către Client a gradului de satisfacție al acestuia în raport cu un anumit Produs, fiecare dintre acestea putând primi un punctaj de la o stea la cinci stele;

  1. Termeni şi Condiţii cesiro.ro

Prezentul document, care definește termenii de încheiere a Contractelor la Distanţă prin intermediul Cesiro.ro, stabileşte drepturile și obligațiile Vînzătorului și ale Clientului, în acord cu prevederile Legislaţiei Incidente;

  1. Tranzacţie

Operaţiunea de încasare sau de rambursare către Client a sumei rezultate din vânzarea unui Produs de către cesiro.ro, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreate de către Vânzător sau prin transfer bancar prin ordin de plată, indiferent de modalitatea de livrare aleasă de către Client.

  1. Utilizator

Orice persoană fizică care are vârsta peste 18 ani sau persoana juridică care vizitează cesiro.ro și/sau efectuează o Comandă, fără a avea creat un Cont de Client;

  1. Zi Lucrătoare

Una din zilele de luni până vineri inclusiv, cu excepția sărbătorilor legale, declarate zile libere.

 

  1. TERMENE DE LIVRARE SI STOCURI

Produsele listate pe www.cesiro.ro, vandute de catre MARIUS CODE WNK prin intermediul SITE-ului,  vor conține  toate informațiile necesare privind stocul în timp real precum și timpul estimat de livrare pentru fiecare localitate din Romania, în cazul unei comenzi plasate la momentul afișării ofertei, aceste produse fiind livrate doar de către curierii contractați de către MARIUS CODE WNK, iar orice răspundere privind livrarea produselor comandate va fi plasată în sarcina comerciantului.

  1. PLATA

Produsele listate pe www.cesiro.ro, pot fi platite prin urmatoarele metode de plata: card online, tranfser banca si ramburs. Pentru produsele comandate, vei primi facturile fiscale aferente plăților și produselor comandate. În cazul în care optezi pentru plata ramburs, vei plăti separat fiecare factură în momentul în care ți se livrează produsele respective, iar plata se va face către curierul care efectuează livrarea.

  1. RETRAGERE DIN CONTRACTUL INCHEIAT LA DISTANȚĂ (RETURNAREA)

Dreptul retragerii dintr-un contract încheiat la distanță este garantat prin O.U.G nr. 34/2014, art. 9, prin care compărătorul are dreptul de a se retrage din contract în 14 zile calendaristice. Acest exte garanta și nu poate fi sustras în perioada mai sus menționată.

Exercitarea dreptului de retragere din contract, se face prin notificarea Vânzătorului, în perioada de 14 zile calendaristice, prin mijloacele indicate de către acesta în secțiunea Contact.

În cazul retragerii Vânzătorul are obligația de a rambursa sumele care fac obiectul contractului din care s-a solicitat retragerea în perioada indicată de O.U.G 34/2014. Vânzătorul va restitui sumele aferente returnării, prin transfer bancar, în maxim 14 zile calendaristice, de la recepționarea fizică a returului. Recepționarea poate fi urmărită prin intermediul platformelor de urmărire colete, ale ocompaniilor de curierat, contractate de către Vânzător. Excepție făcând cazurile în care, coletele sunt pierdute de către firma de curierat, caz în care perioada de rambursare a contravalorii către client, se calculează de la data luării la cunoștință de către Vânzător a acestui aspect.

În cazul retragerii din contract, în cele 14 zile indicate, din motive care țin de Vănzător, acesta din urmă v-a suporta contravaloare restituirii produselor. Aceste motive sunt:

  • Produse deteriorate.
  • Defecte de fabricație vizibile.
  • Dacă caractersticile produselor nu corespund descrierilor.
  • Dacă au fost livrate alte produse decât cele comandate.

În cazul retragerii din contract, din motive care nu țin de Vânzător, clientul va suporta contravaloarea returnării produselor. Câteva exemple ar fi:

  • Comandarea produselor greșite
  • Nuanțele nu sunt cele dorite
  • Considerarea produselor, mai mari sau mai mici, fără consultarea prealabilă a caracteristicilor.
  • Produsul nu corespunde așteptărilor
  • Alte motive

 

  1. SERVICII ELECTRONICE ŞI FUNCŢIONALITĂŢI PUSE LA DISPOZIŢIA CLIENTULUI ŞI/SAU UTILIZATORULUI DE CĂTRE VÂNZĂTOR ÎN CADRUL CESIRO.RO. COMUNICĂRI COMERCIALE

6.1  SERVICII ELECTRONICE ŞI FUNCŢIONALITĂŢI PUSE LA DISPOZIŢIA CLIENTULUI ŞI/SAU UTILIZATORULUI DE CĂTRE VÂNZĂTOR ÎN CADRUL CESIRO.RO

  1. a) În cadrul cesiro.ro, Vânzătorul pune la dispoziţia Clientului şi/sau Utilizatorului următoarele servicii electronice şi funcţionalităţi:
  • crearea Contului;
  • utilizarea Coșului de Cumpărături;
  • plasarea Comenzilor, precum și încheierea Contractelor la Distanţă, în condițiile reglementate de Termenii şi Condiţiile cesiro.ro;
  • vizualizarea Conținutului afișat în cadrul cesiro.ro;
  • trasmiterea de Comunicări Comerciale, în baza consimţământului exprimat în prealabil de către Client;
  • crearea Listelor, interacţiunea cu secţiunea Favorite şi utilizarea facilităţii de Rating;
  • Vânzătorul, suplimentar pentru Clienții care au deja Cont, oferă gratuit stocarea și punerea la dispoziția acestora prin intermediul Contului a istoricului Comenzilor, a facturilor fiscale aferente Produselor achiziţionate, a posibilităţii actualizării datelor de contact, livrare şi plată, după caz, etc.
  1. Utilizarea Contului este posibilă după finalizarea următorilor pași de către Client:
  • completarea formularului de înregistrare, înţelegerea și acceptarea prevederilor Termenilor şi Condiţiilor cesiro.ro;
  • apăsarea butonului „Creează cont” sau logarea prin intermediul contului Clientului de Facebook sau Google.
  1. Coșul de Cumpărături este oferit gratuit, are caracter singular şi se încheie atunci când Comanda este plasată prin intermediul acestuia sau când Clientul/Utilizatorul nu finalizează Comanda prin intermediul lui, iar Coșul de Cumpărături salvează informațiile selectate de Client și după încheierea sesiunii browserului, inclusiv deconectarea, însă nu rezervă Produsele.
  2. Clientul şi/sau Utilizatorul au următoarele obligaţii în ceea ce priveşte utilizarea serviciilor electronice şi a funcţionalităţilor puse la dispoziţie de Vânzător în cadrul cesiro.ro sau prin intermediul Aplicaţiei:
  • să furnizeze date conforme cu realitatea atunci când plasează o Comandă sau în formularele de înregistrare la crearea Contului;
  • să actualizeze datele pe care le-au furnizat Vânzătorului la momentul plasării Comenzii şi al încheierii Contractului la Distanţă, în special pentru utilizarea corectă a serviciilor electronice şi a funcţionalităţilor oferite de cesiro.ro. Clientul/Utilizatorul are posibilitatea de a modifica în orice moment datele introduse în timpul creării Contului sau al plasării Comenzii, utilizând toate opțiunile disponibile din cadrul secțiunii Cont sau plasare Comandă;
  • să folosească serviciile electronice și funcționalitățiile puse la dispoziție de către Vânzător astfel încât să nu interfereze cu funcționarea platformei cesiro.ro;
  • să utilizeze serviciile și funcționalitățile puse la dispoziție de către Vânzător în conformitate cu legislația în vigoare şi cu Termenii şi Condiţiile cesiro.ro;
  • să plătească la termen Prețul și celelalte costuri asociate livrării Produselor, după caz;
  • să preia la timp Produsele comandate prin utilizarea metodei de livrare și plata ramburs;
  • să nu desfășoare activități informatice sau orice alte activități care au ca scop obținerea de informații care nu sunt destinate Clientului şi/sau Utilizatorului, inclusiv date ale altor Clienți sau care interferează cu principiile sau aspectele tehnice de funcționare ale cesiro.ro și realizarea plății Preţului Produselor, ori modificarea neautorizată a Conținutului furnizat de Vânzător, în special a celor furnizate în cadrul cesiro.ro, referitor la Prețuri sau la descrierea Produselor;
  1. Reclamații referitoare la furnizarea serviciilor electronice în cadrul cesiro.ro pot fi depuse, în format electronic prin intermediul poștei electronice la adresa: office@cesiro.ro.
  2. Se recomandă precizarea de către Client/Utilizator în reclamaţie/plângere a următoarelor aspecte:
  • natura și circumstanțele referitoare la subiectul plângerii, în special, tipul neregulii și data când aceasta a avut loc;
  • solicitarea Clientului sau a Utilizatorului;
  • datele de contact ale petentului.
  1. Cerinţele enumerate mai sus constituie doar un model şi nu influenţează eficacitatea reclamaţiilor înaintate dacă modelul recomandat se omite, însă aceste informaţii pot facilita examinarea cu celeritate a plângerii de către Vânzător.
  2. Soluţionarea reclamaţiei de către Vânzător se poate face imediat, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data confirmarii primirii plângerii formulate de către Client/Utilizator.

6.2 COMUNICĂRI COMERCIALE

Clientul îşi poate modifica în orice moment opţiunea cu privire la acordul dat Vânzătorului pentru Comunicările Comerciale conţinând informaţii generale şi tematice în ceea ce priveşte Produsele oferite în cadrul cesiro.ro, inclusiv cu privire la oferte sau promoţii, după cum urmează:

Nu sunt considerate Comunicări Comerciale, în înţelesul Legislaţiei Incidente, mesajele primite de către Client/Utilizator de la Vânzător, prin SMS sau poştă electronice, referitoare la statusul relaţiei dintre Vânzător şi Client/Utilizator (i.e. confirmare creare cont, confirmare plasare Comandă, notificare livrare Produse, comunicare incidente de securitate, etc).

  1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

MARIUS CODE WNK colectează şi prelucrează datele cu caracter personal în cadrul platformei www.cesiro.ro conform Politicii privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal în cesiro.ro.

Consimţământul pentru primirea de Comunicări Comerciale se manifestă de Client şi/sau Utilizator conform Politicii privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, disponibilă pe www.cesiro.ro . Detalii cu privire la prelucrarea datelor în vederea transmiterii de Comunicări Comerciale privind Produsele, inclusiv condiţiile de dezabonare, se găsesc în Politica privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal în cesiro.ro.

  1. ÎNREGISTRAREA UNUI CONT DE CLIENT. PLASAREA COMENZII. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI LA DISTANŢĂ

8.1.     Înregistrarea unui Cont de Client

Pentru crearea unui cont pe platforma www.cesiro.ro, potențialul client este obligat să folosească o adresă de e-mail validă şi să urmeze pașii descriși în pagina de creare a Contului, disponibilă la adresa www.cesiro.ro.

Înregistrarea Contului necesită repetarea Parolei de două ori pentru a detecta și corecta greșelile de tastare.

Clientul obţine accesul la Cont cu ajutorul Loginului şi al Parolei, precum şi prin conectarea prin intermediul contului acestuia de Facebook sau Google. Clientul se conectează în Contul său după înregistrarea în cesiro.ro. Contul permite stocarea informaţiilor referitoare la adresa furnizată de Client pentru Produsele comandate, la starea şi istoricul Comenzilor, facturile fiscale emise de Vânzător, precum şi accesarea altor servicii puse la dispoziţie de către Societate.

Clientul este obligat să păstreze Parola în deplină confidențialitate, să nu o dezvăluie persoanelor terțe şi înțelege că dacă încredințează cuiva Parola Contului, respectiva persoană va avea acces la datele sale cu caracter personal, iar MARIUS CODE WNK va fi astfel exonerată de orice răspundere care ar deriva dintr-o utilizare neautorizată a Contului.

Vânzătorul oferă posibilitatea Clientului de a-și modifica Parola în orice moment.

MARIUS CODE WNK poate refuza cererea de înregistrare a unui Cont în situațiile în care Departamentul Tehnic al Societății constată că în procesul de creare al Contului au fost utilizate informații neconforme cu realitatea.

Clientul are posibilitatea, în orice moment și fără motiv, să șteargă Contul (anularea Contului), fie direct din Cont, fie prin trimiterea unei solicitări la adresa dgpr@cesiro.ro.

Crearea Contului nu este necesară pentru a plasa o Comandă în cadrul cesiro.ro, aceasta putând fi efectuată şi de un Utilizator.

 

8.2.     Plasarea Comenzii

8.2.1   Aspecte generale

Vânzătorul oferă posibilitatea plăsării Comenzii pentru Produse în următorul mod: prin accesarea platformei www.cesiro.ro;

Produsele achiziționate prin intermediul cesiro.ro sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului şi/sau Utilizatorului.

Cesiro.ro nu poate fi tras la răspundere pentru informații introduse eronat de către Client şi/sau Utilizator, din care pot decurge întârzieri sau imposibilități de livrare. Totodată, în acest caz, MARIUS CODE WNK nu poate fi ținută răspunzătoare pentru orice eventual prejudiciu suferit de Client şi/sau Utilizator ca urmare a întârzierii în livrarea Comenzii.

Cesiro.ro poate refuza o Comandă, sub rezerva transmiterii unei notificări prealabile Clientului şi/sau Utilizatorului, fără a exista obligații între părți şi fără să existe posibilitatea pentru Client şi/sau Utilizatorul să poată pretinde daune, în oricare din următoarele situații:

  • eșuarea / invalidarea Tranzacției;
  • neacceptarea de către banca emitenta a cardului Clientului/Utilizatorului a Tranzacției, efectuată prin transfer bancar;
  • date incomplete sau incorect furnizate de Client şi/sau Utilizator;
  • activitatea Clientului şi/sau a Utilizatorului poate produce daune platformei cesiro.ro;
  • există suspiciuni rezonabile că respectivul Client/Utilizator plasează Comenzi exclusiv în scopul de a acumula beneficiile oferite de cesiro.ro (i.e. nu onorează Comenzile ulterior, anulându-le sau neachitând Prețul Produselor);
  • există suspiciuni rezonabile cu privire la o posibilă fraudă din partea Clientului sau a Utilizatorului în ceea ce privește modalitatea de plată a Prețului Produselor.

Chiar dacă a luat toate măsurile pentru ca informația prezentată pe platforma www.cesiro.ro să fie exactă şi corectă, Vânzătorul nu poate fi ținut răspunzător pentru inexactitățile care pot apărea în completarea de către Client şi/sau Utilizator a formularelor din platforma www.cesiro.ro pentru finalizarea Comenzii. Clientul şi/sau Utilizatorul sunt responsabili pentru corectitudinea şi caracterul complet al informațiilor pe care le furnizează în cadrul formularelor disponibile pe platforma www.cesiro.ro.

În anumite situații şi pentru motive justificate, MARIUS CODE WNK își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comandă. În aceste situații, Clienții/Utilizatorii vor fi notificați prin intermediul poștei electronice, iar MARIIUS CODE WNK va returna suma achitată de Client sau Utilizator, în cazul in care contravaloarea Produselor a fost achitată anterior de către Client sau Utilizator.

În cazul în care un Produs comandat de către Client/Utilizator nu mai poate fi livrat/furnizat de către Vânzător, ne obligăm să informăm Clientul/Utilizatorul asupra acestui fapt, fie telefonic, fie prin email și în cazul în care Clientul/Utilizatorul a achitat anterior acestei informări contravaloarea Produsului, să returnăm în contul bancar indicate de Client contravaloarea Produsului, în termen de maxim 14 zile de la data la care Societatea a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Clientul/Utilizatorul și-a exprimat în mod expres intenția de a ieși din Contractul la Distanță.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a stabili un prag valoric minim al Comenzii, pentru care livrarea Produsului/Produselor este gratuită.

MARIUS CODE WNK îşi rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse care sunt afişate în cesiro.ro ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezintă preţuri evident eronate/derizorii pentru Produse.

Cesiro.ro va notifica Clientul/Utilizatorul prin email cu privire la statusul Comenzii (i.e. iniţiere şi preluare Comandă, trimitere şi ridicare colet, etc).

Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibilă operarea de modificări asupra Comenzilor deja plasate. Anularea Comenzii se poate face în maxim o oră de la plasarea acesteia.

Prin plasarea Comenzii, Clientul şi/sau Utilizatorul certifică faptul că a împlinit vârsta de 18 ani.

8.2.2.  Plasarea Comenzii

  1. Disponibilitatea unui Produs va fi afişată în cesiro.ro după cum urmează:

“în stoc” – stocul cesiro.ro cuprinde mai mult de o bucată ale Produsului respectiv;

“stoc epuizat” – Produsul nu mai este disponibil în stocul cesiro.ro;

  1. În cadrul cesiro.ro, Clientul/Utilizatorul plasează Comanda în următorul mod:
  2. Clientul adaugă Produsul/Produsele selectat/e în Coșul de Cumpărături și apoi merge la formularul de Comandă;
  3. Clientul confirmă în formularul de Comandă conformitatea datelor necesare încheierii și executării obiectului Contractului la Distanţă. Utilizatorul trebuie să completeze formularul de Comandă individual cu datele lui, necesare pentru încheierea și executarea obiectului Contractului la Distanţă. În fiecare situație transmiterea de către Client/Utilizator a unor date neactualizate/incorecte poate duce la imposibilitatea realizării obiectului Contractului la Distanţă. În formularul de Comandă este necesar a fi specificate următoarelor date ale Clientului/Utilizatorului: numele și prenumele, adresa (strada, numărul casei / locuinţei, codul poştal, localitatea, ţara), adresa de e- mail, număr de telefon de contact, precum şi datele ce ţin de Contractul la Distanţă, respectiv Produsul/Produsele, cantitatea Produsului/Produselor, în cazul disponibilităţii, modelul, culoarea şi mărimea Produsului, locul şi metoda de livrare a Produsului/Produselor, modalitatea de plată aleasă. În cazul Clienților nonconsumatori, este, de asemenea, necesară furnizarea datelor complete ale persoanei juridice (i.e. număr înmatriculare în Registrul Comerţului, cod unic de înregistrare, adresă sediu social);
  4. Clientul/Utilizatorul alege una din modalitățile de livrare puse la dispoziție de către Vânzător, precum şi modalitatea de plată a Prețului și a eventualelor costuri generate de livrarea Produsului/Produselor;
  5. Clientul trimite Vânzătorului Comanda, depunând oferta de achiziţionare a Produsului, prin intermediul funcționalității puse la dispoziție de cesiro.ro în acest scop (i.e. butonul ”Plasează Comanda”). La plasarea Comenzii de către Client/Utilizator, se cere acceptarea Termenilor şi Condiţiile cesiro.ro;
  6. În timpul plasării Comenzii, până la apăsarea butonului ”Plasează Comanda”, Clientul/Utilizatorul are posibilitatea de a revizui Coşul de Cumpărături, în sensul de a adăuga/elimina Produse sau a modifica cantitatea acestora, de a modifica adresele de facturare şi livrare, precum şi modalitatea de livrare şi plată
  7. În funcție de metoda de plată aleasă, Clientul/Utilizatorul poate fi redirecționat către o pagină a unui prestator extern, care furnizează servicii de plată în scopul realizării plații Preţului.
  8. Vânzătorul, ca răspuns la Comanda plasată de Client/Utilizator, va trimite Clientului/Utilizatorului un mesaj automat pe adresa de e-mail furnizată de Client/Utilizator, prin intermediul căruia îi va confirma acestuia primirea Comenzii şi începerea verificării disponibilităţii Produsului. În situaţia în care plata Produsului/Produselor comandate a fost făcută online, mesajul automat va fi trimis Clientului/Utilizatorului numai după cesiro.ro a primit din partea procesatorului de plăţi confirmarea efectuării Tranzacţiei.
  9. În cazul în care Vânzătorul, din cauza lipsei disponibilităţii Produsului, constatată ca urmare a verificării Comenzii plasate de Client/Utilizator, nu o poate onora cu privire la Produsul comandat/toate Produsele comandate, Clientul/Utilizatorul are dreptul de a anula toată Comanda (în ceea ce privește toate ofertele). Anularea Comenzii de către Client/Utilizator eliberează Vânzătorul de obligația realizării acesteia;
  10. Comanda primeşte un număr și toate ofertele de achiziţionare privind Produsele listate în Comandă vor fi procesate în paralel.
  11. Prin finalizarea Comenzii, Clientul/Utilizatorul declară în mod expres că este de acord ca un reprezentant cesiro.ro să îl contacteze prin orice mijloc disponibil (i.e. e-mail/telefon) pentru confirmarea Comenzii.

8.2.3   Încheierea Contractului la Distanță

  1. Contractul la Distanţă se consideră a fi încheiat în momentul în care Vânzătorul confirmă prin email plasarea Comenzii de către Client/Utilizator şi disponibilitatea Produsului/Produselor, prin acceptarea ofertei acestuia privind achiziţionarea Produsului/Produselor menţionată în Comandă.
  2. Contractul la Distanţă denumește în special Produsul, caracteristicile sale principale, Prețul, costurile de expediere și alte condiții relevante, conţinutul acestuia completându-se cu Termenii şi Condiţiile cesiro.ro.
  3. Vânzătorul se străduiește să asigure disponibilitatea tuturor Produselor și să realizeze obiectul Contractului la Distanţă. Daca livrarea Produselor nu este posibilă din motive independente de cesiro.ro, Clientul/Utilizatorul are dreptul la rezoluţiunea Contractului la Distanţă şi restituirea tuturor sumelor achitate, după caz. Clientul/Utilizatorul nu poate solicita plata unor prejudicii morale.
  4. MODALITĂŢI ŞI TERMENI DE PLATĂ PENTRU PRODUSELE ACHIZIŢIONATE ÎN CADRUL CESIRO.RO. FACTURARE

9.1.     Modalităţi şi Termeni de Plată pentru Produsele Achiziţionate în cadrul cesiro.ro

Vânzătorul pune la dispoziția Clientului/Utilizatorului, în principiu, următoarele metode de plată:

9.1.1 Prevederi generale

  • numerar, în sistem ramburs, plata Preţului fiind efectuată direct la Curier în momentul primirii coletului aferent Comenzii plasate de Client/Utilizator; În cazul comenzilor înregistrate cu metodă de plată numerar in sistem ramburs, se adaugă un cost unic de procesare al comenzii în valoare de 3 Lei, cost care va fi evidențiat separat în coșul de cumpărături și pe factura fiscală. Costul de procesare al comenzilor înregistrate cu metoda de plată numerar in sistem ramburs este independent de costul asociat livrării produselor, care ține cont de valoarea finală a comenzii, acesta nefiind luat în calcul.
  • plata cu carduri de plată prin intermediul serviciilor autorizate în cadrul cesiro.ro.
  1. Metodele de plată actuale sunt specificate în cadrul cesiro.ro în Coşul de Cumpărături, secțiunea “Detalii Plată”
  2. În cazul în care Clientul/Utilizatorul alege să plătească ramburs la primirea/ridicarea coletului, acesta este obligat să efectueze plata la primirea/ridicarea coletului, în caz contrar acesta nu îi va fi livrat de Curier/angajatul Societăţii din Pick Up Point. Refuzul primirii coletului duce la rezoluţiunea Contractului la Distanţă şi descarcă Vânzătorul de obligaţia unei noi livrări a Produsului respectiv.
  3. Datele cardului de plată al Clientului/Utilizatorului nu vor fi accesibile cesiro.ro şi nici nu vor fi stocate de către Societate sau de către procesatorul de plăţi integrat în platforma www.cesiro.ro, ci doar de către instituţia de autorizare a Tranzacţiei sau de o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului folosit de Client/Utilizator la perfectarea Tranzacţiei, despre a cărei identitate Clientul/Utilizatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
  4. În cadrul cesiro.ro, entitatea autorizată să presteze servicii de procesare de plăţi este Stripe Inc., o societate constituită şi care funcţionează conform legislaţiei din Irlanda, având sediul social situat în Dublin, Irlanda.
  5. Pentru motive de securitate a Tranzacţiilor, Clientul/Utilizatorul este sfătuit să nu rămână logat pe www.cesiro.ro şi să nu seteze opţiunea de logare automată pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în Cont nu este permisă şi se recomandă folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conţină cel puţin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre şi caractere speciale).

9.2.     Facturare

  1. Prețul, modalitatea de plată şi termenul de plata sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Client o factură fiscală pentru Produsele livrate conform Comenzii, obligația Clientului/Utilizatorului fiind să precizeze în mod corect şi complet toate informațiile necesare emiterii de către Vânzător a facturii fiscale, în conformitate cu legislația în vigoare.
  2. Prin trimiterea Comenzii, Clientul/Utilizatorul îşi exprimă acordul să primească facturile fiscale în format electronic, prin adăugarea acestora de către cesiro.ro în Contul Clientului sau prin intermediul poştei electronice, la adresa de e-mail menţionată de Client/Utilizator.
  3. Facturile fiscale emise de Vânzător pentru Produsele aferente unor Comenzi ce vor fi livrate prin curier se vor transmite Clientului/Utilizatorului prin email. Facturile aferente Produsului/Produselor care nu au fost preluate de către Client/Utilizator vor fi anulate de Vânzător la momentul la care Produsul/Produsele va/vor fi restituit/e de Curier.

 

  1. MODALITĂŢI ŞI COSTURI DE TRANSPORT. TERMENE ŞI CONDIŢII DE LIVRARE.

10.1.     Modalităţi şi Costuri de Transport

10.1.1.  Modalităţi de Transport

  • Livrarea Produselor este disponibilă pe teritoriul țării.
  • Vânzătorul oferă Clientului/Utilizatorului următoarele metode de livrare ale Produsului/Produselor:
  • expediere prin curier,
  • expediere prin curier cu ramburs;
  • Livrarea Produselor se poate realiza prin intermediul Curierului, la adresa specificată de Client/Utilizator în Comandă.

10.2.     Termene şi Condiţii de Livrare. Recepţia Produselor

10.2.1   Termene de Livrare

  1. Durata totală de așteptare privind livrarea Produsului către Client/Utilizator (data livrării) se compune din timpul de pregătire al Comenzii pentru expediere de către Vânzător și durata de livrare a Produsului de către Curier.
  2. Data estimată de livrare poate varia în funcție de Produs și/sau metoda de livrare aleasă și este comunicată în e-mailul de înregistrare comandă.
  3. Pentru toate categoriile de Produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile calendaristice de la data încheierii Contractului la Distanță.
  4. Având în vedere numărul mare de Comenzi ce se pot înregistra pe perioada Campaniilor Promoţionale desfășurate de către Vânzător, există posibilitatea ca termenul de livrare al Produselor estimat pe www.cesiro.ro la momentul vizualizării Produsului/plasării Comenzii să poată suferi modificari. Societatea va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a livra Produsele comandate în termen de 30 de zile calendaristice de la încheierea Contractului la Distanţă.
  5. Dacă Produsele nu au fost livrate în termenul indicat, Clientul/Utilizatorul poate solicita livrarea într-un termen suplimentar, de 5 Zile Lucrătoare. Dacă nici în termenul suplimentar Produsele nu sunt livrate, Clientul/Utilizatorul poate solicita rezoluţiunea Contractului la Distanţă.
  6. În cazul în care Produsele sunt indisponibile (inclusiv în cazul în care Prețul sau unele caracteristici ale Produselor au suferit modificări, ulterior confirmării de către Societate a Comenzii, Vânzătorul va informa Clientul/Utilizatorul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate Clientului/Utilizatorului în termen de 14 zile calendaristice de la data informării respective, dacă Clientul/Utilizatorul le-a achitat în avans. Clientul/Utilizatorul poate confirma modificările intervenite cu privire la prețul sau caracteristicile Produselor, modificând astfel Comanda inițială, iar MARIUS CODE WNK va livra Produsele conform Comenzii astfel modificate de către Client/Utilizator.

10.2.2.  Condiții de Livrare

  • Clientul/Utilizatorul va fi contactat telefonic de către Curier în prealabil pentru a obține confirmarea prezentei acestuia la adresa aleasă pentru livrarea Comenzii.
  • Clientul/Utilizatorul se obligă să fie prezent la adresa de livrare indicată, în intervalul orar în care Curierul îl anunță că livrează Comanda, în caz contrar urmând a suporta taxa de transport aferentă unei posibile noi livrări. Intervalul orar în care se livrează Comanda va putea fi modificat doar cu acordul Curierului.
  • În cazul în care Clientul/Utilizatorul se află în imposibilitatea recepționării Comenzii în mod personal, Comanda va fi lăsată la adresa precizată doar unei persoane cu vârsta mai mare de 18 ani și doar în cazul comunicării prealabile către Curier a numărului Comenzii.
  • Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorată dacă Clientul/Utilizatorul nu îndeplinește condițiile de mai sus.
  • În cazul livrării la locul de muncă al Clientului/Utilizatorului, dacă Curierul nu poate avea acces în incinta imobilului respectiv, Clientul/Utilizatorul trebuie să se asigure că poate recepționa Comanda.
  • Livrarea se consideră a fi îndeplinită de către MARIUS CODE WNK la momentul predării Produselor Comandate către Client/Utilizator.

 

 

 

10.3.     Reclamaţii cu privire la Produse

  1. Imaginile Produselor din cesiro.ro au doar un caracter ilustrativ şi nu constituie o prezentare obligatorie a proprietăţii Produselor (i.e. ambalajul poate diferi, în funcţie de modificările operate).
  2. Vânzătorul este obligat să livreze Clientului/Utilizatorului Produse fără defecte şi care sunt în conformitate cu Contractul la Distanţă.
  3. Se consideră că produsele sunt în conformitate cu Contractul la Distanţă, dacă:
  • Corespund descrierii făcute de Vânzator în cesiro.ro;
  • Corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de același tip.
  1. Prezintă parametrii de calitate și performanțe normale, la care Clientul/Utilizatorul se poate aștepta în mod rezonabil, date fiind natura Produsului, declarațiile Produsului privind caracteristicile concrete ale acestuia făcute prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta Produsului.
  2. În cazul în care Produsele prezintă un defect la livrare, părţile Contractului la Distanţă pot conveni cu privire la o compensaţie pe care Vânzătorul să o acorde Clientului/Utilizatorului, sau la înlocuirea acestora.
  3. Reclamația poate fi depusă de către Client/Utilizator prin email, la adresa office@cesiro.ro. Pentru a facilita o cât mai bună înţelegere a problemelor pe care Clientul/Utilizatorul le ridică cu privire la Produs şi din dorinţa de a soluţiona reclamaţia acestuia cu celeritate, Societatea recomandă Clientului/Utilizatorului să menţioneze în reclamaţie informaţii referitoare la (i) împrejurările care fac obiectul reclamaţiei, mai exact la tipul defectului Produsului şi la data constatării acestuia; (ii) modalitatea aleasă de a aduce Produsul în conformitate cu Contractul la Distanţă sau declaraţia referitoare la micșorarea Prețului sau renunțarea la Contractul la Distanţă, precum și (iii) datele de contact ale petentului.
  4. Dacă Produsul vândut are un defect, Clientul/Utilizatorul are dreptul să ceară înlocuirea Produsului cu unul fără defecte, sub forma înlocuirii produsului. Dacă înlocuirea Produsului sau eliminarea defectului acestuia este imposibilă pentru Vânzător, Clientul/Utilizatorul poate solicita reducerea Preţului Produsului sau, dacă defectul este unul substanţial, se poate retrage din Contractul la Distanţă.
  5. În măsura în care reclamaţia formulată de Client/Utilizator este justificată, Vânzătorul are următoarele obligaţii:
  • dacă înlocuirea Produsului este posibil, să înlocuiască Produsul defect cu unul fără defecte, fără crearea neplăcerilor nejustificate pentru Client/Utilizator, în conformitate cu prevederile Legislaţiei Incidente şi pe cheltuiala sa. Înlocuira va fi facută în cadrul unei perioade de timp rezonabile stabilită de comun acord între Vânzator şi Client/Utilizator;
  • dacă înlocuirea Produsului nueste posibilă, să restituie Clientului/Utilizatorului Preţul, parţial sau total, în funcţie de solicitarea Clientului/Utilizatorului, în termen de 14 zile calendaristice de la data la care Vânzătorul este notificat în acest sens de către Client/Utilizator. În scopul rambursării Preţului şi finalizării Tranzacţiei, Societatea va restitui suma respectivă în contul bancar în lei, furnizat de către Client/Utilizator, cu excepţia cardurilor Revolut.
  1. Vânzătorul va răspunde solicitării reclamației Clientului/Utilizatorului, nu mai târziu de 10 Zile Lucrătoare de la data primirii acesteia. Societatea va informa Clientul/Utilizatorul despre progresul reclamaţiei, în special despre primirea, acceptarea sau respingerea acesteia, prin email/telefon.
  2. Durata soluţionării reclamaţiei, inclusiv eliminarea defectelor Produsului, durează de regulă până la 30 de zile calendaristice, fiind însă necesară furnizarea de către Client/Utilizator a asistenţei necesare în vederea respectării termenului respectiv

 

  1. PROPRIETATEA INTELECTUALĂ
  2. Drepturile exclusive asupra Conținutului pus la dispoziție/afișat prin intermediul cesiro.ro de către Vânzător sau contractorii acestuia, în special drepturile de autor, numele şi sigla cesiro.ro (marca comercială), elementele grafice ale acestuia, precum și drepturile asupra bazelor de date sunt supuse protecției juridice și sunt proprietatea Vânzătorului sau a furnizorilor/partenerilor săi contractuali. Clientul/Utilizatorul are dreptul să folosească Conținutul de mai sus, dar numai pentru uz personal și exclusiv pentu utilizarea corectă a cesiro.ro.
  3. MARIUS CODE WNK poate oferi Clientului/Utilizatorului, la solicitarea expresă a acestuia, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conținut al platformei www.cesiro.ro. Acest acord se aplică strict pentru Conținutul/Conținuturile definite, pe o perioada stabilită în acord şi doar pentru persoana/persoanele cărora li s-a permis utilizarea acestor Conținuturi, fără a putea utiliza alte Conținuturi ale platformei cesiro.ro.

 

  1. EXONERAREA DE RĂSPUNDERE
  2. MARIUS CODE WNK nu garantează că platforma www.cesiro.ro, serverele pe care este găzduită sau e-mailurile trimise de cesiro.ro sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari cu efect perturbator. Clientul/Utilizatorul folosește platforma www.cesiro.ro pe riscul propriu, Societatea fiind exonerată de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea cesiro.ro sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe platforma www.cesiro.ro. MARIUS CODE WNK nu este răspunzătoar de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.
  3. Orice link-uri către alte site-uri sunt oferite numai în scopul unei accesibilități sporite a informațiilor, iar cesiro.ro nu își asumă nici o responsabilitate sau răspundere pentru conținutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.
  4. MARIUS CODE WNK nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor şi Condițiilor cesiro.ro.
  5. Societatea nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării platformei www.cesiro.ro, precum şi pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe platforma cesiro.ro.
  6. În fiecare caz privind stabilirea răspunderii Vânzătorului, a angajaților săi, a reprezentanților autorizați și/sau a plenipotențiarilor, răspunderea față de Consumator, indiferent de temeiul său juridic, este limitată la valoarea Prețului din Contractul la Distanţă.

 

  1. FORŢA MAJORĂ
  2. Niciuna din părţile Contractului la Distanță nu răspunde de neexecutarea la termen – total sau parțial – a oricărei obligații care îi revine în baza Contractului la Distanță, daca neexecutarea obligației respective a fost cauzată de forța majoră. În sensul prezentului articol, forța majoră reprezintă un eveniment independent de voința părților, imprevizibil și insurmontabil, care nu se datorează intenției sau culpei acestora, intervenit după intrarea în vigoare a Contractului la Distanță și care împiedică părţile contractante să-şi execute, total sau parțial, obligațiile asumate. Sunt considerate asemenea evenimente conflictele armate, mișcările sociale, incendiile, inundațiile sau orice alte calamități naturale sau restricții apărute ca urmare a unei carantine sau a unui embargo, enumerarea neavând un caracter limitativ, ci enunțiativ. Conflictele de muncă nu reprezintă forță majoră. Nu este considerat caz de forță majoră un eveniment asemănător celor de mai sus care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligațiilor oricăreia dintre părți.
  3. Partea care invocă evenimentul de forță majoră este obligată să notifice cealaltă parte în termen de 5 zile calendaristice de la data producerii evenimentului şi să furnizeze înăuntrul acestui termen dovezi necesare în acest sens. De asemenea, partea care a invocat forță majoră este obligată să informeze cealaltă parte cu privire la încetarea cazului de forță majoră. În situația în care nu se face notificarea, partea care invocă apariția evenimentului de forță majoră va răspunde pentru toate prejudiciile ivite ca urmare a omisiunii notificării cu privire la producerea/încetarea cazului de forță majora.
  4. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forță majoră nu încetează, fiecare parte a Contractului la Distanță va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului la Distanță, fără ca vreuna din părți să poată pretinde celeilalte daune-interese.

 

  1. LEGEA APLICABILĂ. SOLUŢIONAREA DISPUTELOR

14.1.  Legea aplicabilă

Contractul la Distanță va fi guvernat şi interpretat în conformitate cu legea aplicabilă.

14.2.   Soluționarea Disputelor

  1. Părţile Contractului la Distanță vor depune toate eforturile pentru a soluționa pe cale amiabilă orice dispută decurgând din încheierea şi executarea Contractului la Distanță.
  2. În cazul în care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi înaintat spre soluționare instanțelor competente, fără ca prin aceasta să se restrângă dreptul Consumatorului în a recurge la modalitatea alternativă de soluționare a disputelor, prin accesarea portalurilor http://ec.europa.eu/consumers/odr/ și/sau anpc.ro.
  3. DISPOZIŢII FINALE

15.1.   Aspecte generale

  1. Nulitatea oricărei clauze a Termenilor şi Condițiilor cesiro.ro, parțială sau integrală, nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze sau părți de clauze ale Termenilor şi Condițiilor cesiro.ro. Clauza inoperantă sau nemenționată va fi înlocuită cu o clauză corespunzătoare care, în măsura acceptabilă legal, se apropie cel mai mult de ceea ce a fost intenționat sau, urmărind concepția şi exprimarea Termenilor şi Condițiilor cesiro.ro, se obține ceea ce se intenționează după avizarea despre clauza lipsă sau inoperantă.
  2. Pevederile Termenilor şi Condițiilor cesiro.ro se completează cu dispozițiile Legislației Incidente.
  3. Contractul la Distanță este încheiat în limba română. Confirmarea către Client/Utilizator a prevederilor Contractului la Distanță încheiat se face prin trimiterea unui e-mail către Client/Utilizator cu confirmarea înregistrării Comenzii plasate.

Conținutul Termenilor şi Condiţiilor cesiro.ro este disponibil gratuit Clienților/Utilizatorului la adresă URL https://cesiro.ro/termeni-si-conditii/.

 

17.2    Dispoziţii pentru Clienţii/Utilizatorii Persoane Juridice

  1. Prezentul punct din Termenii şi Condiţiile cesiro.ro şi dispoziţiile prevăzute în acest punct se referă numai la Clienții/Utilizatorii scare nu au calitatea de Consumator.
  2. Vânzătorul are dreptul de a rezilia Contractul la Distanţă încheiat cu un Client/Utilizator nonconsumator în termen de 14 zile calendaristice de la data încheierii. Renunţarea la Contractul la Distanţă în acest caz se poate face fără prezentarea cauzelor şi nu oferă motive Clientului/Utilizatorului să aibă pretenţii faţă de Vânzător.
  3. În cazul Clienţilor/Utilizatorilor nonconsumatori, Vânzătorul are dreptul de a limita metodele disponibile de plată, inclusiv poate solicita plata în avans, integrală sau a unei părţi, indiferent de metoda de plată aleasă de Client/Utilizator sau a prevederilor din Contractul la Distanţă.
  4. În momentul predării de către Vânzător a Produsului către Curier, Clientul/Utilizatorul nonconsumator preia beneficiile şi sarcinile asociate cu Produsul, precum şi riscul de pierdere accidentală sau deteriorare a Produsului. Vânzătorul în acest caz nu este responsabil pentru pierderea, diminuarea sau deteriorarea Produsului survenite de la preluarea pentru transport până la predarea lui către Client/Utilizator sau pentru întârzierile datorate transportului.
  5. Nici Vânzătorul sau angajații acestuia, reprezentanții autorizați și agenții săi nu sunt răspunzători față de Client/Utilizator, subcontractori acestuia, angajați, reprezentanți autorizați și / sau agenți pentru orice fel de daune, directe sau indirecte, cu excepția cazului în care prejudiciul a fost provocat intenționat de către acesta.
  6. În fiecare caz privind stabilirea răspunderii Vânzătorului, a angajaților săi, a reprezentanților autorizați și/sau a plenipotențiarilor, răspunderea față de Clientul/Utilizatorul nonconsumator, indiferent de temeiul său juridic, este limitată la valoarea Prețului din Contractul la Distanţă.
  7. Toate litigiile apărute între Vânzător şi Clientul/Utilizatorul nonconsumator vor fi supuse unei instanţe judecătoreşti competente.