Master Chef Andrei – Bucătăria Japoneză

Master Chef Andrei – Onigiri

Bună tuturor! Sunt bucătarul Andrei și astăzi vreau să împărtășesc cu voi o rețetă simplă și delicioasă pentru Onigiri – acele minunate bile de orez japoneze învelite în alge nori. Onigiri este nu doar delicios, ci și ușor de făcut și perfect pentru a fi servit drept gustare sau ca parte a unei mese sănătoase. Așadar, să începem!

Ingrediente:

 • 2 căni de orez japonez
 • 2,5 căni de apă
 • 1/4 de cană de oțet de orez
 • 2 lingurițe de zahăr
 • 1 linguriță de sare
 • alge nori

Instrucțiuni:

 1. Clătiți orezul sub apă rece într-o sită sau o strecurătoare până când apa devine clară.
 2. Într-o oală, combinați orezul clătit cu cele 2,5 căni de apă și lăsați-l să stea timp de aproximativ 30 de minute pentru a se hidrata.
 3. După 30 de minute, puneți oala pe foc și aduceți apa cu orezul la punctul de fierbere.
 4. Reduceți căldura la minim, acoperiți oala cu un capac și lăsați orezul să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când tot lichidul este absorbit și orezul este gătit complet.
 5. Într-un bol mic, amestecați oțetul de orez, zahărul și sarea până când acestea se dizolvă complet.
 6. Transferați orezul gătit într-un vas mare și, treptat, adăugați amestecul de oțet peste orez, amestecând ușor cu o lingură pentru a-l combina uniform. Acest pas adaugă aroma caracteristică onigiri-ului.
 7. Acum pregătiți o mică cantitate de apă într-un castron mic, pentru a vă uda mâinile înainte de a forma bilele de orez.
 8. Luați o bucată mică de orez în palmele udate și formați o bilă sau triunghi, apăsând ușor orezul între degete pentru a-i da forma dorită.
 9. Dacă doriți să adăugați umplutură, faceți o adâncitură în mijlocul bilei de orez și adăugați ingredientele preferate.
 10. Înveliți fiecare bilă de orez cu o bucată de alge nori tăiată în benzi subțiri, astfel încât să țineți orezul laolaltă și să-l protejați de umezeală.
 11. Repetați acest proces până când ați terminat toate bilele de orez.

Dacă aveți și voi tips and tricks pe care doriți să le împărtășiți, lăsați un comentariu mai jos și să ne bucurăm împreună de experiența noastră culinară!

În timp ce urmăriți blogul meu, veți descoperii secretele mele în ceea ce privește tehnica și ingrediente pentru a obține cel mai gustos rezultat posibil. Dar nu se oprește aici! Pe lângă blog, vă invităm să vă conectați cu noi și pe rețelele sociale. Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu cele mai recente rețete și idei culinare. Dacă sunteți în căutarea unor idei noi pentru cină, atunci accesați canalul nostru de YouTube pentru a găsi rețete complete și detaliate, care vă vor ajuta să pregătiți mâncare delicioasă în confortul casei voastre.

Nu uitați să dați like, share și să vă abonați la paginile noastre sociale pentru a fi la curent cu cele mai bune rețete și sfaturi culinare!

Master Chef Andrei – Onigiri

În timp ce urmăriți videoclipul, veți descoperi secretele mele în ceea ce privește tehnica și ingrediente pentru a obține cel mai gustos rezultat posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *