Master Chef Andrei – Bucătăria Românească, Master Chef Andrei –Săptămâna mămăligii

Master Chef Andrei – Mămăligă cu ouă ochiuri

Dragii mei cititori, sunt Andrei, bucătarul vostru pasionat, și astăzi am pregătit o rețetă clasică și delicioasă de mămăligă cu ouă ochiuri. Mămăliga e un preparat tradițional românesc care îmi aduce aminte de copilăria petrecută la țară, iar ouăle ochiuri sunt o combinație perfectă cu această mâncare simplă și savuroasă.

Ingrediente:

  • 1 cană (250g) de făină de porumb (mămăligă)
  • 3 căni (750 ml) de apă
  • 1 linguriță de sare (opțional)
  • 2-3 ouă
  • Ulei sau unt pentru gătit ouăle

Instrucțiuni:

  1. Începem prin a pregăti mămăliga. Într-un vas potrivit, punem apa la fiert și adăugăm o linguriță de sare, dacă dorim să avem un gust ușor sărat. Când apa începe să fiarbă, adăugăm făina de porumb în ploaie, amestecând constant cu o lingură de lemn. Continuăm să amestecăm pentru a preveni formarea cocoloașelor și pentru a asigura o consistență omogenă.
  2. Reducem focul la minim și gătim mămăliga timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când pentru a evita lipirea de fundul vasului. Dacă e necesar, adăugăm puțină apă caldă pe parcurs, pentru a menține consistența dorită.
  3. Când mămăliga este gata și are o consistență densă și cremoasă, o scoatem din vas și o așezăm pe o placă sau o suprafață plană. Tăiem mămăliga în bucăți dreptunghiulare sau pătrate.
  4. Într-o tigaie, încingem uleiul sau untul și gătim ouăle ochiuri. Spargem ouăle în tigaie, fără să le stricăm gălbenușul, și le gătim până când albușul este coagulat, dar gălbenușul este încă moale.
  5. Acum vine momentul gustării! Așezăm ouăle ochiuri peste bucățile de mămăligă și ne bucurăm de savoarea acestei combinații tradiționale și reconfortante.

Această mămăligă cu ouă ochiuri este o adevărată bucurie pentru papilele gustative și îmi aduce aminte de momentele frumoase petrecute în bucătăria bunicii mele. Sper că v-am inspirat să încercați și voi această rețetă minunată și să vă bucurați de aromă și gust în fiecare mușcătură. Să aveți poftă bună!

În timp ce urmăriți blogul meu, veți descoperii secretele mele în ceea ce privește tehnica și ingrediente pentru a obține cel mai gustos rezultat posibil. Dar nu se oprește aici! Pe lângă blog, vă invităm să vă conectați cu noi și pe rețelele sociale. Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu cele mai recente rețete și idei culinare. Dacă sunteți în căutarea unor idei noi pentru cină, atunci accesați canalul nostru de YouTube pentru a găsi rețete complete și detaliate, care vă vor ajuta să pregătiți mâncare delicioasă în confortul casei voastre.

Nu uitați să dați like, share și să vă abonați la paginile noastre sociale pentru a fi la curent cu cele mai bune rețete și sfaturi culinare!

Master Chef Andrei – Mămăligă cu ouă ochiuri

Sper că v-am inspirat să încercați și voi această rețetă minunată și să vă bucurați de aromă și gust în fiecare mușcătură. Să aveți poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *