Master Chef Andrei – Bucătăria Grecească

Master Chef Andrei – Galaktoboureko (Plăcintă cu cremă de vanilie)

Master Chef Andrei – Galaktoboureko (Plăcintă cu cremă de vanilie)

În timp ce urmăriți videoclipul, veți descoperi secretele mele în ceea ce privește tehnica și ingrediente pentru a obține cel mai gustos rezultat posibil. Pudrăm cu zahăr pudră înainte de servire și gata!

Salutare dragi cititori, sunt eu Master Chef Andrei, și astăzi vă voi împărtăși una dintre cele mai iubite rețete din copilăria mea cu origini Grecești, Galaktoboureko – o divină plăcintă grecească cu cremă de vanilie.

Iată ce veți avea nevoie:

Ingrediente:

Pentru cremă:

 • 1 litru de lapte
 • 200g de zahăr
 • 120g de griș
 • 4 gălbenușuri
 • 2 lingurițe de extract de vanilie

Pentru plăcintă:

 • 1 pachet de foi de filo (aproximativ 12 foi)
 • 150g de unt topit
 • 1 lingură de zahăr pudră (pentru pudrare)

Pentru sirop:

 • 350g de zahăr
 • 400ml de apă
 • Coaja de la o lămâie

Mod de preparare:

 1. Începem cu crema. Într-o cratiță mare, combinăm laptele, zahărul, grișul, gălbenușurile și extractul de vanilie. Amestecăm constant peste foc mediu până când compoziția se îngroașă. Avem grijă să nu lăsăm crema să fiarbă. Când este gata, o dăm deoparte și o lăsăm să se răcească.
 2. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Întindem jumătate din foile de filo într-o tavă unsă cu unt, unindu-le cu ajutorul untului topit. Fiecare foaie de filo trebuie unsă individual cu unt.
 3. După ce am așezat toate foile de filo, turnăm crema răcită peste ele, nivelând-o bine.
 4. Acoperim crema cu restul foilor de filo, procedând la fel ca la primele. Ne asigurăm că foile superioare sunt bine unse cu unt pentru a obține o crustă frumoasă și aurie.
 5. Coacem plăcinta la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute sau până când devine aurie.
 6. Între timp, pregătim siropul. Combinăm zahărul, apa și coaja de lămâie într-o cratiță și aducem la fierbere. Lăsăm să fiarbă timp de 10 minute.
 7. Când plăcinta este gata, o scoatem din cuptor și turnăm siropul fierbinte peste ea. Lăsăm plăcinta să se răcească complet înainte de a o tăia.
 8. Pudrăm cu zahăr pudră înainte de servire și gata!

Bucurați-vă de această bucată de paradis grecesc. Galaktoboureko este o plăcintă divină, dulce și reconfortantă, perfectă pentru orice moment al zilei. Poftă bună!

În timp ce urmăriți blogul meu, veți descoperi secretele mele în ceea ce privește tehnica și ingrediente pentru a obține cel mai gustos rezultat posibil. Dar nu se oprește aici! Pe lângă blog, vă invităm să vă conectați cu noi și pe rețelele sociale. Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu cele mai recente rețete și idei culinare. Dacă sunteți în căutarea unor idei noi pentru cină, atunci accesați canalul nostru de YouTube pentru a găsi rețete complete și detaliate, care vă vor ajuta să pregătiți mâncare delicioasă în confortul casei voastre.

Nu uitați să dați like, share și să vă abonați la paginile noastre sociale pentru a fi la curent cu cele mai bune rețete și sfaturi culinare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *